21 Eylül 2017 Perşembe

YOBO’LAR ANTALYA’DA DOĞAYI ÖĞRENİYOR TÜBİTAK 4004 Projesi Antalya ili Korunan Alanlarında yapılan etkinliklerle tamamlandı.

26 Mayıs 2014 Pazartesi 09:54 tarihinde eklendi | 1876 defa okundu

TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü Orman Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr.Oğuzhan SARIKAYA’nın yapmış olduğu “YOBO’LAR ANTALYA’DA DOĞAYI ÖĞRENİYOR” projesinin ikinci ve son etabı  13-18 Mayıs 2014 tarihlerinde Antalya ili Korunan Alanlarında gerçekleştirilen etkinliklerle tamamlandı.

Proje kapsamında hedef kitle olarak seçilen Antalya ili Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ve Sütleğen Köyü’nde bulunan  “Sütleğen Yatılı Ortaöğretim Bölge Okulu” ile Kasaba Köyü’nde bulunan “Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Ortaöğretim Bölge Okulu öğrenci ve öğretmenlerine büyük çoğunluğunu SDÜ Orman Fakültesi öğretim üyelerinin oluşturduğu eğitmenlerden tarafından Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı, Güllük Dağı Termessos Milli Parkı, Beydağları Olimpos Sahil Milli Parkı, Mavikent Tabiat Parkı, Dibek Tabiatı Koruma Alanı ile Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme sahasında ekoloji temelli doğa eğitimi verildi.

Projede, seçilen hedef kitleye doğayı kendi ortamında, doğal koşullarda tanıma imkânı sağlayarak, doğayı koruma ve sürdürülebilir kullanma bilincini kazandıracak eğitimi vermenin yanı sıra, verilen bu eğitimin toplumun geniş kitlelerine yayılacak bir yaygın etkisinin olmasını sağlamak amaçlandı.  Proje etkinlikleri ile bilimin sevimli yüzü katılımcılara gösterilerek, doğa, ekosistem, biyoçeşitlilik, ekoloji konularında bilgiler aktarıldı.