22 Temmuz 2017 Cumartesi

Orman Mühendisliği Bölümü öğrencileri orman köylüsü ile buluştu

28 Nisan 2017 Cuma 16:03 tarihinde eklendi | 603 defa okundu

Orman Mühendisliği Bölümü öğrencileri Sosyal Ormancılık dersi kapsamında yaptıkları arazi teknik gezisi ile Orman Genel Müdürlüğü’nün orman köylüsüne yönelik olarak yatığı gelir getirici faaliyetlerini yerinde incelediler. Burdur Orman İletme Müdürlüğü’ne bağlı Ağlasun Orman İşletme Şefliği bünyesinde yer alan uygulamalar İşletme Şefi Uğur ALTINDAL ve ÖRKOY uygulamalarında sorumlu kişi Cemil BİLGİÇ tarafından anlatıldı. Öğrenciler ayrıca Ağlasun’da Sagalassos Antik Kentini de ziyaret etti.

Teknik gezinin son bölümünde öğrenciler, Burdur İlinde uygulanan erozyon kontrolu çalışmalarını gözlemlediler. Bu çalışmalar hakkında, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Rıfat YILMAZ VE Orman Mühendisi Neslihan ÖZTÜRK tarafından öğrencilere teknik bilgi sunuldu.