23 Kasım 2017 Perşembe

Biyokaçakçılıkla Mücadele Çalıştayı

04 Haziran 2015 Perşembe 10:59 tarihinde eklendi | 1558 defa okundu

2 Haziranda gerçekleştirilen "2. Biyokaçakçılıkla Mücadele Çalıştayı"na yine Fakültemiz ev sahipliği yaptı. Çalıştaya Isparta Valisi Vahdettin Özkan, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Orman ve Su İşleri Bakanlığı VI. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Orman Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cahit Balabanlı, kaymakamlar, daire amirleri ve akademisyenler katıldılar.

Konuşmasında Isparta'nın doğal zenginliklerinin korunması açısından çalıştayın önemine değinen Vali Vahdettin Özkan "Doğal zenginliklerimizi korumak ve sürdürülebilir şekilde yönetme konusunda çalıştay sonucu çıkacak veriler bizlere yol gösterici olacaktır. Biyokaçakçılıkla mücadele topyekün sürdürülmesi gereken bir çalışmadır. Doğal zenginliklerimizin ve değerlerimizin tespit edilmesi ile oluşturulacak farkındalık çalışmalarında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ortak çalışması gerekmektedir" dedi.

Çalıştay oturumlarına paralel olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğünün sunduğu fotoğraf sergisi de katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.